zaterdag, 20. november 2010 - 10:40 Update: 08-07-2014 1:01

Relatie tussen Ajax-trainers Jol en Blind ernstig bekoeld

(Elf Voetbal) De relatie tussen Martin Jol en zijn assistent Danny Blind staat op springen.

Het duo gaat al lange tijd niet goed met elkaar om, maar sinds enkele weken is het vriespunt bereikt. Beide trainers praten nog nauwelijks met elkaar.

Volgens De Telegraaf zorgt de wrijving tussen beide heren voor veel spanning. Blind mijdt de trainerskamer op De Toekomst zo veel mogelijk en zit vooral tussen de spelers. Diverse bronnen in en rond de club melden dat er daardoor een onwerkbare situatie is ontstaan.

De twee hebben elkaar nooit echt gelegen. Jol stelde Blind aan als zijn assistent om iemand te hebben die Ajax door en door kent. Maar de relatie vertroebelde al snel. Blind hield naar buiten toe nog altijd zijn kaken stijf op elkaar, maar deed drie weken geleden zijn beklag bij president-commissaris Uri Coronel. Volgens Blind is Jol bezig de club kapot te maken.

Blind deed zijn verhaal tijdens een diner van Ajacieden die 25 jaar of langer lid zijn van de club. Coronel speelde de klacht na afloop door aan directeur Rik van den Boog, die op zijn beurt Jol weer inlichtte. Vanaf dat moment negeren Jol en Blind elkaar vrijwel volledig.
Categorie:
Tag(s):