maandag, 16. augustus 2010 - 13:23

Relschoppers rondom wedstrijd De Graafschap - FC Emmen vervolgd

Coevorden

Voorafgaand aan de voetbalwedstrijd De Graafschap – FC Emmen op 8 november 2009 vonden rellen plaats op het treinstation van Coevorden. Het Openbaar Ministerie gaat hiervoor 8 verdachten vervolgen voor het plegen van voetbalvandalisme, openlijke geweldpleging, bedreiging en vernieling.

De zitting is op dinsdag 17 augustus voor de rechtbank Assen. De verdachten in de leeftijd van 16 tot en met 26 jaar komen uit Aalten, Baak, Doetinchem, Zelhem, Zevenaar en Rotterdam. Van de twee minderjarige verdachten (16 en 17 jaar) wordt de zitting achter gesloten deur behandeld.

Op 8 november vond de wedstrijd FC Emmen – De Graafschap plaats. Voorafgaand aan de wedstrijd werden via Internet De Graafschap supporters opgeroepen om met de trein naar Emmen te reizen. Tijdens deze treinreis werden vernielingen in de trein gepleegd en op tussenstations flessen met bier en vuurwerk naar buiten gegooid.

De politie beslist uiteindelijk dat de groep niet naar de wedstrijd mag. In Coevorden stopt de trein en de supporters komen uit de trein. De hier aanwezige politie vormt een linie om de groep weer de trein in te drijven. Hierop wordt de politie bekogeld met blikjes en flessen bier. Vervolgens zet de groep de aanval in op de politie. Daarop lost een agent twee waarschuwingsschoten vanwege de dreigende situatie. Uiteindelijk trekken de supporters zich terug in de trein en worden ze teruggebracht naar Doetinchem.
Provincie:
Tag(s):