donderdag, 28. januari 2010 - 19:10

Renate Groenewold ambassadeur Drenthe 2028

Assen

Schaatster Renate Groenewold en gedeputeerde Anneke Haarsma hebben donderdag het startsein gegeven voor de campagne “Drenthe houdt van haar helden”.

campagne is een initiatief van het Drents Olympisch Plan ‘Drenthe 2028’ en Marketing Drenthe. Drenthe laat zien hoe trots zij is op haar sporthelden, met Renate Groenewold als groot voorbeeld. Renate Groenewold is de ambassadeur van Drenthe 2028. Anneke Haarsma, als gedeputeerde sport lid van de stuurgroep Drenthe gaat samen met Marketing Drenthe de Drenten warm laten lopen voor de Olympische race van Renate Groenewold op 14 februari. Renate Groenewold en Anneke Haarsma versterken hiermee elkaars ambities.

Renate Groenewold is als ambassadeur voor Drenthe 2028 een duidelijk voorbeeld voor Drenthe. Ze heeft een positieve uitstraling en haar ambitieniveau ligt erg hoog. Ze heeft dit de afgelopen jaren in een lange carrière bewezen en is wereldkampioen op de 3000 meter. De uitvoering van Drenthe 2028 vindt zij getuigen van lef en durf. De provincie ziet Renate als voorbeeld; hoe je met de nodige inzet, ambities, talent, ervaringen, doorzettingsvermogen en de nodige tegenslagen overwinnend, tot grote prestaties kunt komen. Mede door haar inzet is het Drents Olympisch Plan 2028 tot stand gekomen.
Renate is tevens boegbeeld van de campagne “Drenthe houdt van haar helden” in de aanloop naar en tijdens de Olympische Winterspelen. Van 28 januari tot en met 28 februari zet Drenthe 2028 gezamenlijk met Marketing Drenthe een aantal acties uit:

Drentse sportplaatjes-actie in verschillende supermarkten in Drenthe. Iedereen kan plaatjes van Drentse sporthelden verzamelen.

Mascotte-wedstrijd. Alle Drentse kinderen tussen de 4 en 13 jaar roepen wij op een mascotte te maken voor Renate Groenewold.

Aanmoedigingsactie in Assen. Op zaterdag 13 februari wordt op het Koopmansplein een aanmoedigingsactie gehouden voor Renate Groenewold. Iedereen kan daar op een kaart een aanmoedigingskreet schrijven en achterlaten.

Feestelijke schaats-kijk-avond. Op 14 februari zal Drenthe gezamenlijk Renate Groenewold voor de televisie toejuichen tijdens haar 3 km-race in Vancouver

Als de Olympische kans zich voordoet in 2028 in Nederland moet Drenthe er meer dan klaar voor zijn en moet de nodige ervaring reeds aanwezig zijn. Vooraf moeten diverse grote evenementen georganiseerd zijn en de faciliteiten en infrastructuur dienen op orde te zijn. Dit is één van de ambities uit het Drents Olympisch Plan 2028.
Provincie:
Tag(s):