maandag, 1. november 2010 - 13:29 Update: 08-07-2014 0:28

René Froger oog in oog met standbeeld ouders

Hilversum

Dinsdag neemt Johnny in Waar is de Mol? René Froger mee op reis. Met de zanger brengt hij een bezoek aan Engeland, het land waar René’s vader, café-eigenaar en muzikant ‘Bolle Jan’, zo van hield.

René heeft daarnaast een bijzondere reden om naar Engeland af te reizen: het standbeeld dat zijn goede vriend Dominic Grant van zijn ouders heeft gemaakt, is bijna klaar. Naast een hoop hilariteit, tijdens bijvoorbeeld een potje cricket of racen met tanks, wordt het ook een emotionele reis, waarin René openhartig vertelt over zijn ouders, de Toppers en over zijn relatie met Natasja.

Bolle Jan
René Froger heeft een heleboel redenen om Engeland te bezoeken. Zijn vader was gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog, de Engelse humor, de pianobars en de Engelse auto’s, De fascinatie van ‘Bolle Jan’ is overgenomen van vader op zoon. René heeft zelfs een tijdje in Engeland gewoond.

Scheuren in tanks
En dus rijden de mannen samen in een oude Nissan naar Engeland. Daar brengen ze onder andere een bezoek aan de monumenten van WOII en spelen ze een potje cricket. Maar René krijgt ook minder alledaagse activiteiten voor zijn kiezen, zoals een wedstrijdje scheuren in een kolossale tank waarbij het kind in zowel Johnny als René flink bovenkomt.

Bijzonder standbeeld
Tijdens deze bijzondere Waar is de Mol?-reis staat een belangrijk en emotioneel punt op de planning. René en Johnny brengen een bezoek aan René’s goede vrienden Julie Forsyth en Dominic Grant van het muzikale duo Grant & Forsyth.

Daar krijgt René te horen dat het standbeeld van zijn ouders waaraan Dominic sinds enige tijd werkt, bijna af is. René zal dit bijzondere standbeeld voor het eerst gaan zien. Dit moment heeft voor René een grote emotionele betekenis.

Tijdens de reis vertelt René openhartig over zijn leven. Hij vertelt over de band die hij had met zijn ouders en over alle perikelen rond de Toppers. Ook vertelt René hoe zijn huwelijk met Natasja bijna dreigde stuk te lopen en op welke manieren hij haar hart weer heeft veroverd.
Categorie:
Tag(s):