vrijdag, 19. februari 2010 - 21:17

Renovatie buitenbaden gemeente Tynaarlo

Tynaarlo

Eind 2008 heeft de gemeenteraad van Tynaarlo besloten de drie openbare zwembaden in de gemeente te renoveren.

Vervolgens is de gemeente afgelopen jaar gestart met de voorbereidingen. De planning is inmiddels rond. De gemeente voert de werkzaamheden in de buitenbaden buiten het zwemseizoen uit, zodat bezoekers er geen hinder van ondervinden.

De renovatie van de twee buitenzwembaden in Vries en Eelde-Paterswolde staat van september 2010 tot het voorjaar van 2011 gepland. Subtropisch zwembad Aqualaren in Zuidlaren wordt in de zomervakantie van 2011 aangepakt. Tijdens de renovatie van Aqualaren kan er wel gewoon in de buitenbaden gezwommen worden.

Voor de specifieke kennis op het gebied van zwembadinstallaties, waterbehandeling, bouwkundige zaken en de nieuwste duurzame mogelijkheden is CS installatieadviseurs ingeschakeld. De gemeente wil namelijk over drie zwembaden beschikken die klaar zijn voor de toekomst.

Ook op het gebied van duurzaamheid wordt gekeken naar slimme oplossingen. Daarom worden verschillende mogelijkheden op het gebied van alternatieve energie en duurzaamheid door CS installatieadviseurs bekeken, beoordeeld en van advies voorzien. Eind april is de voorbereidingsfase afgerond en kan met de aanbesteding van de werken begonnen worden.
Provincie:
Tag(s):