zondag, 21. november 2010 - 10:05

Restaurantbezoekers onwel door brand Katwijk

Katwijk

Zaterdagavond om ongeveer 21.30 uur is er in een steegje tussen twee restaurants in Katwijk een doos met evenementenvuurwerk in brand geraakt waardoor er zeer veel rook vrijkwam. Verschillende bezoekers die gezellig uit eten waren bij de betreffende restaurants zijn onwel geworden door de hevige rook.

Keukenpersoneel is in eerste instantie gestart met het blussen van het vuurwerk. De brandweer die snel ter plaatse was heeft de resten geblust. Bij metingen die door de brandweer werden uitgevoerd zijn gevaarlijke stoffen waargenomen waarop de restaurants werden ontruimd.

Verschillende ambulances, in totaal zes stuks, kwamen er ter plaatse om de gasten van de restaurants te onderzoeken. De brandweer meldde dat de gevaarlijke stof die is vrijgekomen bij de brand blauwzuurgas betreft die zeer gevaarlijk is voor de gezondheid.

Al snel was het druk met de hulpdiensten en de politie had dan ook de handen vol om de kijkers op afstand te houden. De Boulevard werd voor alle verkeer afgesloten in beide richtingen.

Eén persoon is door de politie aangehouden en naar het politiebureau gebracht wegens het beledigen van de agent en het niet opvolgen van de bevelen van de politie. Deze kan een proces verbaal tegemoet zien. Hij werd dezelfde avond na verhoor op het bureau weer vrijgelaten.

De bezoekers van de restaurants werden in een ander naastgelegen restaurant opgevangen en daar allemaal onderzocht op de ademhalingsproblemen. Een aantal bezoekers zijn voor verder onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

De burgemeester J.Wienen van Katwijk heeft zicht ter plekke laten informeren over het incident. Om 23.30 uur werd de weg weer vrijgegeven. De meeste bezoekers konden hun eigen weg weer vervolgen na controle ter plaatse door het ambulancepersoneel.

De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de brand. De twee restaurants zijn na deze gebeurtenis ook niet meer open gegaan.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):