vrijdag, 10. december 2010 - 21:51

Restauratie historische goederenwagon door Nijverheidscentrum

Goes

Op donderdag 9 december kwam bij het Nijverheidscentrum aan de Houtkade 7B een spoorwagon aan van de Stichting Stoomtrein Goes-Borsele (SGB).

De spoorwagon werd daar gebracht voor restauratie, die uitgevoerd zal worden door medewerkers van het Nijverheidscentrum.

In totaal worden op dit moment drie historische goederenwagons van de SGB gerestaureerd, twee gesloten wagons en een ketelwagen. Een gesloten wagon en de ketelwagon zijn al een eind opgeknapt door de stichting zelf. Het Nijverheidscentrum heeft opdracht gekregen om de andere gesloten goederenwagen te restaureren, omdat er door verbouwing van de werkplaats gebrek aan ruimte is bij de SGB. De gesloten wagon CHD 7601 komt uit 1882 en is van grote historische waarde. Omdat de wagen zeer representatief en zeldzaam is, heeft deze wagen de A-status binnen de Mobiele Collectie Nederland.

Medewerkers van het Nijverheidscentrum zijn op dit moment ook al bezig met een aantal kleinere werkzaamheden voor de SGB zoals het vervangen van sloten voor spoorwissels.

Voor het Nijverheidscentrum is de restauratie van de goederenwagon door de omvang van het project een bijzondere opdracht, omdat normaal vooral kleinere werkzaamheden worden verricht.

Meer informatie over de goederenwagon en het overige materieel van de SGB is te vinden op www.destoomtrein.nl>collectie>materieeloverzicht.
Provincie:
Tag(s):