woensdag, 8. december 2010 - 13:39 Update: 08-07-2014 1:01

'Ricky Van den Bergh per direct weg bij ADO'

Den Haag

(Elfvoetbal) Hij mocht eindelijk weer eens in de basis beginnen, maar om nou te zeggen dat het een succes werd... Ricky van den Bergh werd tegen AZ gewisseld onder begeleiding van een Haags fluitconcert.

Vanwege de schorsing van Wesley Verhoek mocht Van den Bergh het vanaf rechts proberen. "We hadden afgesproken dat zodra Ricky naar binnen zou trekken, Lex Immers het breed zou houden. Op zich hebben ze dat niet onaardig gedaan en bij de kansen die we kregen stond toch steeds Ricky aan de basis", aldus Van den Brom tegenover Haaglanden Voetbal.

Na 61 minuten werd Haagse Ricky echter toch naar de kant gehaald. Het publiek trakteerde hem op een fluitconcert. "Hij speelde een beetje ongelukkig met af en toe balverlies. En dan krijg je ook nog dat het publiek zich tegen hem begon te keren. Ricky is natuurlijk een jongen van de club en van de stad en dit verdient hij niet. Dit is toch teleurstellend", vindt de coach.

Dat Van den Bergh niet lekker in zijn vel zat, bleek in de eerste helft, toen hij een forse tackle inzette op Maarten Martens. Die raakte daarbij overigens niet geblesseerd. De middenvelder is dit seizoen geen vaste waarde en staat op de nominatie om in de winterstop te vertrekken.

UPDATE (1):
Ricky van den Bergh hoeft zich de komende dagen niet te melden bij ADO. "Ik heb tot woensdag vrij gekregen", laat Van der Bergh weten aan Omroep West. "Woensdag heb ik een gesprek met de club. "Ik zie dit niet meer goed komen. Ik ben enorm teleurgesteld in het publiek. Op zo'n manier is het moeilijk om je op te laden voor een wedstrijd."

Van den Bergh laat weten geen problemen te hebben met trainer John van den Brom. Twee weken geleden liep de 30-jarige middenvelder al weg van de training. Toen hadden Van den Brom en Van den Bergh een verzoenend gesprek.

UPDATE (2):
De 'vakantie' van Ricky van den Bergh duurt nog een tijdje langer. Hij is per direct vertrokken bij ADO Den Haag. Het contract van de aanvallende middenvelder is volgens RTV West in onderling overleg ontbonden. ADO heeft het bericht nog niet bevestigd.
Categorie:
Tag(s):