donderdag, 5. augustus 2010 - 10:34

Rijbewijzen ingevorderd na klachten wegwerkers

Weert

De politie heeft dinsdag twee rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontroles op de N 564 - Kempenweg in Weert. Dit op verzoek van de aannemer die klaagt over erg gevaarlijke situaties waarin zijn werknemers langs deze weg hun werk moeten verrichten, zo meldt de politie Limburg-Noord.

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie werd maandagmiddag verzocht om te controleren bij de gevaarlijke verkeerssituatie aan de Kempenweg. Arbeiders zijn ter plaatse bezig een duiker onder de weg door te leggen. Bij die werkzaamheden werden zij zo vaak in gevaarlijke situaties gebracht door veel te hard langsrijdende automobilisten, dat hun baas aan de bel trok bij de provincie die opdrachtgever van het werk is. De snelheidslimiet op de Kempenweg is 80 km/u, maar ter plaatse van de werkzaamheden geldt een tijdelijke beperking van 50 km/u.

Tijdens de controle reden twee Belgische bestuurders met ruim 160 km/u langs de wegwerkzaamheden. Beide bestuurders werden staande gehouden en moesten hun rijbewijs ter plekke inleveren.
Provincie:
Tag(s):