woensdag, 17. februari 2010 - 17:14 Update: 08-07-2014 1:05

RKC: 'Schuld minder groot dan 11.158.243 euro'

Waalwijk

(Elfvoetbal) RKC Waalwijk zit in zwaar weer. De schulden blijken in het gepubliceerde jaarverslag over het seizoen 2008/2009 nog groter dan voorheen. Het gaat om een bedrag van ruim elf miljoen euro.

De huidige nummer laatst van de Eredivisie zal een Houdini-act uit de hoge hoed moeten toveren om het geldbedrag te saneren. Ongeveer 5,1 miljoen euro bestaat uit kortlopende schulden en de overige zes miljoen zijn ontstaan uit langlopende schulden, zo meldt het Brabants Dagblad.

Eerder dit seizoen was het voortbestaan van de club allerminst zeker. De Waalwijkers kampten met een schuld van bijna 2,5 miljoen euro en werden door een reddingsplan van de gemeente en het clubbestuur gered.

Persbericht RKC
RKC heeft middels een persbericht gereageerd op de berichtgeving. 'Het genoemde bedrag dateert van 1 juli 2009. Zoals bekend, heeft RKC WAALWIJK sindsdien in samenwerking met Ben Mandemakers en Eric Berkhof een traject ingezet wat ertoe moet leiden dat de club weer financieel gezond wordt. Inmiddels heeft dit geleid tot een verbetering van de financiële situatie van de club. Ondertussen wordt hard gewerkt aan het verder verbeteren van deze situatie. Binnen vier weken wordt door de club een toelichting gegeven over de balanspositie', aldus RKC.
Categorie:
Tag(s):