vrijdag, 9. juli 2010 - 17:38 Update: 08-07-2014 1:03

Robben en Sneijder genomineerd voor Gouden Bal

Zuid-Afrika

(Elfvoetbal) De wereldvoetbalbond FIFA heeft vrijdag de lijst met de tien kanshebbers die kans maken op de Gouden Bal bekendgemaakt. Van de tien kandidaten zijn er twee afkomstig uit de selectie van het Nederlands elftal: Arjen Robben en Wesley Sneijder.

Uit de selectie van Spanje, de andere finalist van het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, werden drie spelers opgenomen in de lijst van tien kanshebbers voor het winnen van de Gouden Bal.

Dat hebben Jerome Valcke en Herbert Hainer namens de FIFA laten weten. De lijst is samengesteld door de technische commissie van de FIFA, die onder meer bestaat uit Oliver Kahn en oud-PSV'er Kalusha Bwalya.

Verder zijn er drie spelers die kans maken om het grootste talent van het WK te worden. Thomas Müller lijkt de grootste kanshebber, maar ook André Ayew (Ghana) en Giovanni dos Santos (Mexico) dingen mee.

Nominaties Gouden Bal 2010:
Diego Forlan (Uruguay), Asamoah Gyan (Ghana), Lionel Messi (Argentinië), Mesut Özil (Duitsland), Bastian Schweinsteiger (Duitsland), Arjen Robben (Nederland), Wesley Sneijder (Nederland), Andrés Iniesta (Spanje), David Villa (Spanje), Xavi (Spanje).
Categorie:
Tag(s):