dinsdag, 16. november 2010 - 17:16 Update: 08-07-2014 1:02

Robben in januari mee op trainingskamp met Bayern München

(Elf Voetbal) Arjen Robben haakt na de winterstop weer aan bij de selectie van Bayern München. De 26-jarige aanvaller, momenteel herstellende van spierblessure, vertrekt op 2 januari met de ploeg van trainer Louis van Gaal op trainingskamp naar Qatar.

Hoewel Robben na de winterstop weer met de groep meetraint, zal de Oranje-international in januari nog geen wedstrijden spelen. "Robben kan tijdens het trainingskamp voor het eerst met de groep meetrainen", vertelt Bayern-dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt tegenover TZ. "Eerder zal het niet gebeuren. Arjen heeft de looptraining hervat, maar is nog niet volledig belastbaar. We bouwen het langzaam op, afhankelijk van de testresultaten."

Volgens de clubdokter neemt Bayern geen enkel risico tijdens het herstel. "Hij wordt meerdere keren per week onderzocht", aldus Müller-Wohlfahrt. "Het gat in de spier groeit langzaam dicht. Het gat zal er echter deels blijven, het gaat nooit helemaal weg. Het is duidelijk dat we zeer veel geduld moeten hebben."

Robben zelf is blij dat zijn herstel volgens schema verloopt. "Het gaat goed met me, ik heb geen pijn meer", aldus de aanvaller. "Ik ben blij dat ik weer kan lopen."
Categorie:
Tag(s):