donderdag, 23. september 2010 - 8:55 Update: 08-07-2014 1:02

Roda JC schakelt Feyenoord uit na strafschoppen

(Elf Voetbal) Cupfighter Feyenoord heeft de derde ronde van de KNVB-beker niet overleefd. Na een lange avond voetbal, verloren de Rotterdammers na penalty's van Roda JC.

Na negentig minuten was de stand in De Kuip 1-1. Laurent Delorge had zijn ploeg op voorsprong gebracht, maar Sekou Cisse bracht Feyenoord weer op gelijke hoogte.

De eerste helft was duidelijk voor de Rotterdammers. Zij speelden fel en zette Roda direct onder druk. Feyenoord kreeg wel kansen, maar wist deze niet om te zetten in doelpunten. Na de rust kreeg de ploeg van Harm van Veldhoven meer vat op de wedstrijd en namen zij het initiatief over. Een gelijkspel was dus terecht.

In de verlenging kreeg Feyenoord de grootste kans om de wedstrijd te beslissen. De thuisploeg kreeg een strafschop nadat Jimmy Hempte de bal met de hand raakte. Leroy Fer faalde vanaf elf meter.

In de strafschoppenserie ging men aan beide kanten verder met het missen van penalty's. Van de vijf strafschoppen mistte Roda er twee en Feyenoord er drie, waardoor Roda zich plaatste voor de volgende ronde.