zondag, 17. oktober 2010 - 17:18 Update: 08-07-2014 1:02

Roda kleineert Vitesse: 4-1

[ELF-Voetbal] De wedstrijd tussen Roda JC en Vitesse was een halfuur lang een wedstrijd. Daarna, in tijdsbestek van vijf minuten, scoorde de thuisploeg drie keer en was het pleit beslecht. Door de zege staan de Limburgers nu vierde in de eredivsie.

In die vijf cruciale minuten had Roda liefst vier kansen, waarvan er dus drie in doelpunten werden omgezet. Mads Junker (twee keer) en Arnaud Sutchuin passeerden Eloy Room. Saillant detail is dat Rihairo Meulens een aandeel had in één van de treffers. Met Junker is hij ex-speler van de Arnhemse club.

Meulens was al vroeg in de ploeg gekomen voor Anouar Hadouir, die geblesseerd uitviel. Zonder de balvaardige aanvallende middenvelder liep Roda na rust vrolijk uit naar 4-0 (Willem Janssen), voordat Julian Jenner de Arnhemse eretreffer binnenpegelde.