donderdag, 14. oktober 2010 - 21:27

Roemeense vrouwenhandelaren aangehouden

Amsterdam

De Nationale Recherche heeft dinsdag in een woning in Amsterdam vier jonge Roemeense vrouwen aangetroffen die vermoedelijk het slachtoffer zijn van mensenhandel. Deze vrouwen werkten als prostituee voor tientallen escortbedrijven en werden uitgebuit door een criminele organisatie.

Tegelijkertijd werden in Roemenië 16 verdachten aangehouden en 21 adressen van de criminele groepering doorzocht. De verdachten verbleven in Roemenië ter gelegenheid van een huwelijksfeest op 10-10-10.

Door het Landelijk Parket en de Dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) wordt sinds 2009 nauw samengewerkt met de Roemeense autoriteiten in een strafrechtelijk onderzoek naar mensenhandel.

De mensenhandelaren exploiteren vermoedelijk al jarenlang Roemeense vrouwen. Zij worden geronseld onder valse voorwendselen door hen voor te houden dat in het buitenland een goedbetaalde baan wacht. In Italië, Spanje, Duitsland, België en Nederland zijn de slachtoffers tewerkgesteld in de prostitutie.
Provincie:
Tag(s):