dinsdag, 18. mei 2010 - 18:12

Roermonds trio aangehouden voor ladingdiefstallen

Roermond

Het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft dinsdagochtend drie aanhoudingen verricht in een onderzoek naar de verdwijning van een vrachtwagenlading met een paar duizend laptops. Deze aanhoudingen vonden plaats in Roermond en Swalmen, zo meldt de politie.

Dinsdagochtend zijn bij een actie van de BRZN drie verdachten aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van een vrachtwagenlading met ruim tweeduizend laptops. Een 31-jarige man werd rond 5.00 uur in zijn woning in Roermond aangehouden door een arrestatieteam. Kort daarna werden in hun woningen in respectievelijk Roermond en Swalmen een 31-jarige en een 38-jarige man opgepakt. De woningen van de verdachten werden doorzocht door de politie. Ook in een garagebox in Roermond, in een loods in Swalmen en in de Blerickse woning van de moeder van één van de verdachten, vonden dinsdag doorzoekingen plaats. Tijdens de doorzoekingen in de panden werden onder meer wapens en verdovende middelen gevonden. In de loods werden twee opleggers aangetroffen die ingericht waren om hennep te kweken. Deze zijn in beslag genomen. In het kader van de ontnemingswetgeving werd ook beslag gelegd op een aantal auto's.

De verdwijning van de vrachtwagenlading met laptops vond plaats op 6 januari van dit jaar in Eindhoven. De lading werd ter beschikking gesteld via "Teleroute", een internetsite waarop vracht wordt aangeboden door transport- en expeditiebedrijven die kleinere transporteurs als onderaannemers zoeken. Voor de lading laptops werd via "Teleroute" ingetekend door een transporteur, echter deze lading kwam nooit aan op de plaats van bestemming. Onderzocht wordt wat met de lading laptops is gebeurd en welke rol de drie mannen hierbij hebben gespeeld. Zij zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):