donderdag, 20. mei 2010 - 11:28

Roermondse winkeliers nemen initiatief voor een veilige Donderberg

Roermond

In winkelcentrum Donderberg zijn de ondernemers vastbesloten om gezamenlijk op te treden in hun aanpak van de veiligheid van het winkelcentrum. Dit resulteerde in een gezamenlijke ondertekening van de intentieverklaring 'Keurmerk Veilig Ondernemen', waarbij ondernemers worden ondersteund door Provincie Limburg, Gemeente Roermond en het Bedrijfsschap Detailhandel. De ondertekening vond woensdagavond plaats bij gelegenheid van de opening van de Readshop. Deze winkel liep eind februari flinke schade op na een mislukte plofkraak op de geldautomaat van het filiaal.

De ondertekening houdt in dat winkeliers en ondernemers de handen ineen slaan om hun panden beter te beveiligen, samen met politie, brandweer en gemeente. Eerste initiatieven zijn genomen op het gebied van onder meer snoeiwerk, cameratoezicht, een burenbelsysteem en gezamenlijk overleg. Ook in de nabije toekomst worden maatregelen uitgewerkt in het kader van het keurmerk, waarbij vooral de sfeerbeleving in positieve zin wordt gestimuleerd ten behoeve van de klanten, het personeel en de ondernemers zelf.

De Gemeente Roermond heeft een plan opgesteld om de wijk aan te pakken. Het betreft onder meer het aanstellen van een wijkteam, winkelsteward, jeugdregisseur, straatcoach en politie-junioren. Ook komt er een pilot van voetbalclub VVV om een voetbalcompetitie op te zetten voor de straatjeugd van de Donderberg. Wethouder Vincent Zwijnenberg, ondertekenaar namens Roermond: "De Donderberg heeft in de ogen van het stadsbestuur hoge prioriteit gekregen en ik ben blij dat met deze ondertekening een duidelijke en krachtige stap is gezet naar een veilige en leefbare wijk met dito wijkvoorzieningen. We zijn er nog lang niet maar het is wel van belang dat ook ondernemers laten zien dat we gezamenlijk een vuist kunnen maken om de problemen aan te pakken. En daar gaan we voor!"
Provincie:
Tag(s):