vrijdag, 24. december 2010 - 10:59

Roofteam politie houdt in Oost vierhonderdste verdachte aan

Amsterdam

Het roofteam van district Oost heeft deze week twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van straatroven. De aanhouding was daarmee de vierhonderdste van dit jaar in Oost.

De politie vermoedt dat sprake is van betrokkenheid van deze verdachten bij het aanbieden van luxeartikelen via internet op een website voor tweedehands goederen. Als potentiële kopers zich op het afgesproken adres meldden, dan bleek de bewoner van niets te weten. Op de weg terug naar hun voertuig werden de slachtoffers vervolgens opgewacht en beroofd van het geld dat ze bij zich droegen. De berovingen gingen gepaard met geweld en in een enkel geval met bedreiging met een vuurwapen. De politie denkt met de aanhouding in ieder geval vijf zaken te kunnen oplossen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het roofteam, waar gemiddeld vijftien politiemensen werkt, neemt de aangiften van straatroof uit het gehele district in behandeling. Veel verdachten worden uiteindelijk aangehouden door ze op te sporen via de geroofde goederen, waaronder mobiele telefoons. Ook helers, kopers van gestolen voorwerpen, worden vaak aangehouden.
Provincie:
Tag(s):