zondag, 22. augustus 2010 - 12:33

Rotterdammer aangehouden voor vergiftigen vriend

Rotterdam

Een 19-jarige Rotterdammer is door de politie aangehouden op verdenking van vergiftiging van een 17-jarige vriend. Hij zou een bijtende stof in een flesje bier hebben gedaan.

Na zonder problemen een aantal biertjes te hebben gedronken, begon het slachtoffer aan een nieuw flesje. Vrijwel direct daarna werd hij onwel. Gewaarschuwde agenten en ambulancepersoneel troffen hem aan met brandwonden in het gezicht. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij ook letsel aan de slokdarm en keel had opgelopen. De twee andere mannen hadden lichte verwondingen opgelopen door de bijtende stof.

De forensische opsporing van de politie Rotterdam-Rijnmond onderzocht direct de geopende en nog ongeopende flesjes. Dit om te weten welke stof het betrof en of deze stof in meer flesjes zat. De bijtende stof bleek alleen aanwezig in het flesje van het slachtoffer.

Zaterdagmiddag werd één van de 19-jarige jongens als verdachte van de vergiftiging aangehouden. Bij een huiszoeking werden enkele huishoudelijke middelen in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):