zondag, 29. augustus 2010 - 16:50

Rotterdamse voetbalhooligans aangehouden in Alkmaar

Alkmaar

Een groep van 30 voetbalhooligans uit Rotterdam van 17 tot en met 33 jaar is zaterdagavond 28 augustus rond 23.30 uur aangehouden op de Nassaulaan. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Twee politiebikers waren in het centrum voor horecatoezicht. Zij stonden bij een horecagelegenheid op de Gedempte Nieuwesloot toen zij de groep aan zagen komen. De groep ging bij het café naar binnen en begon in te slaan op de hier aanwezige bezoekers.

De agenten riepen meteen meerdere eenheden op. Er werden in het café vernielingen aangericht en vijf mannen raakten gewond door de vechtpartij met de groep. Hierna verlieten de supporters het café.

Buiten werden nog vernielingen aangericht aan een kermisattractie en er werd met fietsen, barkrukken en tafels gegooid. De groep verplaatste zich over de Hoogstraat, Langestraat, Koorstraat en Ritsenvoort. Hierbij werden zij achtervolgd door steeds meer ter plaatse komende politieversterking. Op de Nassaulaan kon de gehele groep van 30 man worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau op het Mallegatsplein.

’Hoek van Holland’-verdachten
Na onderzoek bleek het om een bewuste actie van de groep te gaan met het plan om een rel te gaan schoppen in de Alkmaarse binnenstad. De groep werd zondagmiddag in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Twee van de aangehouden mannen waren ook verdacht bij de rellen in Hoek van Holland vorig jaar augustus. Politie Rotterdam-Rijnmond verleent assistentie bij het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):