donderdag, 21. oktober 2010 - 11:30

Rover: spoorboekje niet afschaffen

Utrecht

Het papieren spoorboekje kan niet worden gemist en mag dus niet worden afgeschaft. Dit advies geeft Rover samen met andere consumentenorganisaties aan NS.

De reizigersvereniging vindt dat er onvoldoende alternatieven aanwezig zijn voor het spoorboekje en dat NS meer rekening moeten houden met mensen die geen internet gebruiken.

NS hebben aangegeven het papieren spoorboekje af te willen schaffen. Volgens NS worden te weinig spoorboekjes verkocht en heeft de reiziger meer behoefte aan actuele informatie waardoor het spoorboekje niet meer volstaat. Als alternatief bieden NS gratis digitale reisinformatie of telefonische informatie voor 70 cent per minuut.

Rover is fel tegen het afschaffen van het papieren spoorboekje. De reizigersvereniging vindt het Internet en een duur betaald telefoonnummer onvoldoende alternatieven: “Sommige reizigers hebben behoefte aan een groter overzicht dan een enkel reisadvies. In andere landen zijn bijvoorbeeld nog lijnfolders beschikbaar, een dergelijk alternatief ontbreekt bij NS”.

Rover twijfelt aan de stelling van NS dat het spoorboekje niet voldoende wordt verkocht. Het is bekend dat 18.000 mensen het boekje voor vol tarief kopen, abonnementhouders die het spoorboekje met korting kopen zijn in deze cijfers nog niet inbegrepen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 30% van de 50-plussers geen internet gebruikt, bij ouderen ligt dit percentage nog hoger. Tot slot is het spoorboekje volgens Rover gewoon een vorm van serviceverlening.
Provincie:
Tag(s):