donderdag, 8. juli 2010 - 16:03

Ruim 200 dieren weggehaald uit volkstuin in Groningen

Groningen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft 7 juli jl. 202 dieren weggehaald uit een volkstuin in Groningen die door hun eigenaren, een 65-jarige vader en zijn 30-jarige zoon, verwaarloosd zijn. Tegen de eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt.

De inspecteur van de LID heeft op 25 mei 2010 samen met een dierenarts van Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) van het ministerie van LNV
600 dieren op de volkstuin bekeken. 95% van de dieren had een te kleine of vieze huisvesting. 50% van de dieren had geen water. Een aantal waren te mager. Naar aanleiding van deze bevindingen hebben de eigenaren tot 1 juli de tijd gekregen om de situatie te verbeteren.

De LID voerde woensdag 7 juli opnieuw een controle uit en toen bleek dat de situatie voor ruim 200 dieren niet verbeterd was. De huisvesting was niet in orde en er was geen water aanwezig. Om die reden zijn er 87 eenden en ganzen, 71 duiven, 39 kippen, 3 geiten en 2 papegaaien weggehaald. De dieren zijn naar een opslaghouder gebracht waar ze goede verzorging en aandacht krijgen.

De eigenaren zijn bekenden van de LID. Sinds 2003 worden er regelmatig controles uitgevoerd en zijn er meerdere processen-verbaal opgemaakt.
Doordat de eigenaren geen houdverbod opgelegd krijgen, kunnen zij doorgaan met hun handel in deze dieren.
Provincie:
Tag(s):