dinsdag, 7. september 2010 - 15:21 Update: 08-07-2014 1:03

''Ruim 30% organisaties niet klaar voor de toekomst''

Amsterdam

Ruim 30 procent van de Nederlandse organisaties is niet klaar voor de toekomst. Het wordt voor hen steeds moeilijker om personeel te werven met de juiste expertise.

Dat concludeert Randstad Nederland naar aanleiding van een onderzoek naar de arbeidsmarkt dat vandaag is gepubliceerd op www.randstad.nl. Organisaties realiseren zich onvoldoende dat door demografische en structurele veranderingen, zoals de vergrijzing, in de toekomst een blijvende en steeds krappere arbeidsmarkt ontstaat. Noodzakelijke aanpassingen in HR-beleid en strategie blijven uit.

Algemeen directeur Chris Heutink van Randstad Nederland: "Strategische personeelsplanning en het hebben van een flexibele schil, oftewel ver doorgevoerde flexibiliteit is geen luxe, maar van levensbelang. Als organisaties hier niet over nadenken, heeft dit directe invloed op de kwaliteit en mogelijk op het voortbestaan van hun organisatie. Kan mijn organisatie meebewegen met de markt? En minstens zo belangrijk; kan ik wel de juiste mensen vinden en binden om mijn bedrijf draaiende te houden? Om dit te voorkomen moeten we nu aan de slag, anders is het te laat."
Categorie:
Tag(s):