maandag, 1. november 2010 - 16:40

Schepen botsen in de mist bij Ridderkerk

Ridderkerk

Maandagochtend zijn rond 07.30 uur twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen ter hoogte van Ridderkerk. Dit heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) maandagmiddag laten weten.

Het KLPD onderzoekt de aanvaring tussen een geladen vrachtschip en een passagiersschip op de kruising van de Nieuwe Maas, Noord en Lek. Beide schepen raakten beschadigd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Het geladen binnenvaartschip kwam vanaf de Nieuwe Maas en wilde de Noord in varen. Het passagiersschip met aan boord 120 opvarenden, kwam uit de Noord en wilde de Lek op draaien. Beide schepen hadden hun bedoelingen van tevoren gecommuniceerd.

Het passagiersschip maakte zijn manoeuvre naar stuurboord zodanig dat haar achterschip in de koerslijn van het vrachtschip kwam te liggen. Deze kon een aanvaring niet meer voorkomen en het bakboord achterschip van het passagiersschip kwam tegen de bakboord zijkant van het vrachtschip, op ongeveer 10 meter van de boeg. De verkeersongevallen—analist van de Waterpolitie heeft de navigatiesystemen van beide schepen uitgelezen en diverse zaken getest.

De schade aan het vrachtschip is door IVW bekeken. Het schip moet na lossen van de lading het droogdok in. Het passagiersschip had minder schade en kon zijn reis voortzetten.
Provincie:
Tag(s):