woensdag, 25. augustus 2010 - 16:24

Schippers betrapt met alcohol op in Zeeuwse wateren

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft de afgelopen dagen in de Zeeuwse wateren twee schippers aangehouden die met te veel alcohol op achter het roer stonden. Dinsdag 24 augustus werd op de Westerschelde de schipper van een binnenvaartschip aangehouden en zaterdag 21 augustus was op de Oosterschelde de schipper van een visserijvaartuig de klos.

Maandagavond ontving de Waterpolitie van het KLPD het bericht dat medewerkers van de KNRM zich aan boord van een binnenvaartschip bevonden waarvan de schipper vermoedelijk dronken was. De KNRM oefende op de Westerschelde toen ze door de bemanning van het schip te hulp werden geroepen omdat de schipper plotseling onwel geworden zou zijn. Aan boord zagen de KNRM-medewerkers al snel dat overmatig drankgebruik waarschijnlijk de oorzaak was van het onwel worden. De Waterpolitie werd in kennis gesteld en die constateerde dat de 55-jarige schipper uit Rotterdam een alcoholpromillage van 1.9 in zijn bloed had. Dat is bijna vier keer de wettelijk toegestane hoeveelheid. De schipper werd aangehouden. Naast een proces-verbaal kreeg de schipper een vaarverbod voor een periode van tien uur. Het schip meerde af in de voorhaven van Hansweert.

Op zaterdag 21 augustus kreeg de Waterpolitie van de Verkeerscentrale Wemeldinge de melding dat op de Oosterschelde een visserijvaartuig was opgevallen door haar vreemd vaargedrag en dat het schip ook niet reageerde op de oproepen via de marifoon. De Waterpolitie trof het vaartuig aan in de Schaar van Yerseke. Ook op het aanroepen van de politie antwoordde het schip niet. De Waterpolitie ging ter controle aan boord en zag dat zich naar schatting 250 tot 300 personen op het schip bevonden. Het schip had eerder deelgenomen aan een rondvaartocht in het kader van het Mosselfeest te Yerseke. De 53-jarige schipper uit Yerseke werd aan een alcoholcontrole onderworpen en toen bleek dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De uiteindelijke uitslag van de ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.0. De schipper kreeg een proces-verbaal en een vaarverbod van twee uur. Het schip meerde af in de Koningin Julianahaven in Yerseke.
Provincie:
Tag(s):