zondag, 14. november 2010 - 18:35

Schoten gelost na inrijden op agent

Rotterdam

Politieagenten hebben zondagochtend na een korte achtervolging een man aangehouden. Hij was ingereden op een agent. Bij de aanhouding zijn enkele schoten gelost.

Naar aanleiding van een melding over een mogelijk gestolen voertuig, gingen politieagenten rond half twaalf naar de Kralinger Esch. Daar troffen zij een auto aan die voldeed aan het signalement.

Op het moment dat de agenten arriveerden, liepen twee mannen naar deze auto. Toen de agenten hen wilden aanspreken, sprong een van de mannen, een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in de auto en ging er vandoor. De bestuurder kreeg nog een stopteken maar negeerde dit en reed met hoge snelheid in op een agent. De agent voelde zich hierdoor genoodzaakt om enkele schoten te lossen.

De automobilist gaf echter niet op en er ontstond een korte achtervolging. Agenten wisten de verdachte uiteindelijk klem te rijden op de Herman Bavinckstraat en hielden hem daar aan.

De andere verdachte, een 36-jarig man, ook zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon al op de parkeerplaats worden aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Bij dit incident raakte de 31-jarige bestuurder lichtgewond door rondvliegend glas. De agent raakte niet gewond.
Provincie:
Tag(s):