zondag, 3. oktober 2010 - 19:59 Update: 08-07-2014 1:02

Scorende Reis helpt PSV aan koppositie

[ELF-Voetbal] Twee weken nadat Jonathan Reis met drank achter het stuur werd betrapt, heeft het probleemkind PSV aan de koppositie geholpen. De Braziliaan maakte twee treffers voor zijn ploeg in de 3-0 thuiszege op VVV-Venlo. PSV passeert daardoor Ajax op de ranglijst, dat eerder op de middag thuis van FC Utrecht verloor.

Het liep in de eerste helft niet echt bij PSV. Spits Danny Koevermans zag zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Buiten dat kwamen de Eindhovenaren niet verder dan wat afstandsschoten en een gevaarlijke vrije trap van Balazs Dzsudzsak.

Daarom besloot trainer Fred Rutten in de rust Jonathan Reis in de brengen Het enfant terrible scoorde scoorde binnen tien minuten na zijn entree en tekende zo zijn eerste goal aan na zijn ontslag wegens een cocaïneverslaving. Hij pikte een tekorte terugspeelbal van Ferry de Regt op en scoorde daarna eenvoudig.

Ruim tien minuten voor tijd was Reis met een intikker opnieuw trefzeker, en zette PSV daarmee op 3-0. Tussendoor had ook Wilfred Bouma doelman Dennis Gentenaar verslagen. Uit een corner van Dzsudzsak kopte de verdediger raak.
Categorie:
Tag(s):