dinsdag, 1. juni 2010 - 21:29

Sepot vermeende mishandeling in politiecel

Hoorn

Het Openbaar Ministerie Alkmaar heeft de zaak tegen twee agenten die een jongen uit Hoorn in Uit het strafrechtelijk onderzoek zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen waaruit blijkt dat de 17-jarige jongen inderdaad is mishandeld.een politiecel zouden hebben mishandeld geseponeerd.

De jongen deed aangifte tegen de agenten nadat hij in de nacht van 6 op 7 februari 2010 bij een café in Oosterblokker was aangehouden voor openbare dronkenschap. De portier had hem op straat gezet wegens vervelend gedrag. Voordat de jongen aan de politie werd overgedragen en naar het politiebureau in Hoorn werd gebracht had hij een beetje bloed onder zijn neus. Het bloeden was gestopt.

De inwoner van Hoorn werd in dronken toestand in zijn eentje in een politiecel opgesloten. Toen de deur weer open ging zat hij onder het bloed en bloedde hevig uit zijn neus. De jongen verklaart dat dit komt doordat twee agenten hem in de cel hebben mishandeld. De jongen is hemofiliepatiënt, wat inhoudt dat zijn bloed niet goed stolt. Hij is daarop naar een ziekenhuis vervoerd. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat hij geen enkel ander letsel had dan een bloedneus.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de jongen ervan valse aangifte te hebben gedaan en heeft ambtshalve een onderzoek tegen hem ingesteld. Op basis hiervan zal op een later moment besloten worden of hij wordt vervolgd voor het doen van valse aangifte.

Het onderzoek naar de mishandeling is uitgevoerd door een ander politiekorps dan Noord-Holland-Noord, namelijk Zaanstreek-Waterland. Ook het onderzoek naar de verdenking van de valse aangifte wordt door een ander korps gedaan, te weten Kennemerland.
Provincie:
Tag(s):