zaterdag, 24. april 2010 - 10:58

Servaasterrein wint Venrayse architectuurprijs

Venray

Het Servaasterrein in Venray is vrijdag uitgeroepen tot de winnaar van de eerste architectuurprijs van Venray. Bert Statema, voorzitter van het Adviesbureau Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) reikte de prijs uit aan initiatiefnemer GGZ Noord- en Midden-Limburg.

Het Servaasterrein was genomineerd voor de nieuwbouw én renovatie op het terrein. Het winnende project is ontworpen door Greiner Van Goor Huijten Architecten bv uit Amsterdam. Bert Statema heeft niets dan lof voor dit project: “Deze locatie is een prachtig voorbeeld van het samengaan van heldere stedenbouw en zuivere architectuur. De zorggebouwen zijn prachtig gesitueerd in het groen. Privacy en eigen ruimte zijn goed afgebakend en geven de cliënten van de ggz-instelling een passend woon- en leefklimaat. Het toepassen van natuurlijke materialen verzacht de grootschalige gebouwen. Het is een voorbeeld van behoud van waardevolle historische gebouwen in samenspel met nieuwe architectuur.”

Voor deze eerste Venrayse architectuurprijs heeft het ARK projecten geselecteerd die de afgelopen jaren in het oog sprongen. De architectuurprijs wordt vanaf nu jaarlijks uitgereikt. Voor volgend jaar kunnen alle inwoners van Venray projecten aanmelden die in 2010 gerealiseerd zijn.
Provincie:
Tag(s):