dinsdag, 7. december 2010 - 18:34

SGP: 'Opnieuw ontduiking Winkeltijdenwet '

Sint-Oedenrode

Volgens de SGP blijven gemeenten de Winkeltijdenwet ontduiken. Nu is het de gemeente Sint-Oedenrode die zich niets aantrekt van de bepaling over de avondopenstelling. De SGP vindt dat de regering dit niet kan toelaten. Gemeenten moeten zich gewoon aan de wet houden. Doen ze dat niet, dan is het hek van de dam.

Dat zegt SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf, die de kwestie Sint-Oedenrode in schriftelijke vragen aan minister Verhagen heeft gesteld. De Winkeltijdenwet zegt dat er per 15.000 inwoners mag er maximaal één vergunning worden afgegeven voor een avondwinkel. In Sint-Oedenrode, ongeveer 17.000 inwoners, heeft de gemeente ook aan nog een andere supermarkt vergunning gegeven om op zondag en 's avonds open te gaan.

De SGP wil weten of Sint-Oedenrode een incident is, of dat ook andere gemeenten tegen de wet ingaan. Dijkgraaf: 'Dit is overduidelijk in strijd met de wet. Daarom moet de minister nu helder maken dat dit niet kan, want als het een trend wordt om gewoon je eigen gang te gaan als gemeente, dan gaat het van kwaad tot erger.'
Provincie:
Tag(s):