zondag, 28. november 2010 - 18:37

'Sjaan de Haan' winnaar KinjerKultuurpries 2010

Peel en Maas

De winnaars van de KinjerKultuurpries 2010 zijn de scholieren die mee hebben gedaan aan het project ‘Sjaan de Haan’ van CultuurPad uit de gemeente Peel en Maas. Gedeputeerde Odile Wolfs maakte dat zaterdag 27 november tijdens de Jeugdrechtendag in ’t Gasthoês van Horst aan de Maas bekend. De eerste prijs bestaat uit een wisselkunstwerk en een bedrag van € 1.000,-. Er waren dit jaar 18 inzendingen.

Sjaan is een kunststof haan. Scholieren hebben de hanen beschilderd nadat ze onderzoek hadden gedaan naar de diverse culturen van de gemeente Peel en Maas. De trotse kinderen van de diverse basisscholen en de kunstzinnig beschilderde hanen, kregen een ware triomftocht in Panningen. Naar aanleiding van dit bijzondere project is het Sjaan de Haan Kinderfonds opgericht. Het Sjaan de Haan Kinderfonds stelt zich tot doel gelijke kansen voor iedereen te creëren en kinderen mogelijkheden te bieden om actief en creatief deel te nemen aan de maatschappij.

De gedeelde 2e plaats gaat naar het project ‘In Landgraaf staat een huis’ uit Ubach over Worms en naar het project ‘Oogstdankfeesten’ uit Berg aan de Maas.

De gedeelde derde plaats gaat naar twee projecten in het kader van 100 Jaar Scouting. Een project van Scouting St. Gerlach uit Maastricht en een project van Scouting Regio Maasven uit Well.
Provincie:
Tag(s):