woensdag, 1. december 2010 - 17:11

Slachtoffer schietpartij aangehouden

Maastricht

De 31-jarige man die dinsdagavond in Maastricht is neergeschoten en met enkele schotwonden naar het ziekenhuis werd gebracht, is aangehouden in verband met het in bezit hebben van verdovende middelen. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De man, die niet in levensgevaar verkeert, werd in zijn woning aan de Tongerseweg door twee gemaskerde mannen belaagd. Toen zij hem mishandelden, probeerde de man te vluchten, waarna er op hem werd geschoten. Op straat zakte de man in elkaar en gingen zijn belagers er vandoor.

De beide mannen hadden kort daarvoor een andere bewoner van het pand in gijzeling genomen op het moment dat hij het pand wilde verlaten. Toen bleek dat deze 21-jarige man in een andere gedeelte van het pand woonde, gingen de beide mannen naar de woning van het 31-jarige slachtoffer. Daar mishandelden zij hem, waarna hij op de vlucht probeerde te slaan en werd beschoten. Omdat de politie in zijn woning enkele kilo's verdovende middelen vond, werd hij later in het ziekenhuis aangehouden. De recherche heeft de schietpartij in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):