zondag, 7. november 2010 - 15:16 Update: 08-07-2014 1:02

Slap Ajax laat zich verrassen door ADO

Amsterdam

(Elfvoetbal) Was het de vermoeidheid van de doordeweekse Champions League-wedstrijd tegen Auxerre? Of was het onderschatting of pech? Feit is dat Ajax tegen ADO Den Haag niet lekker in zijn vel zat en na de thuisnederlaag tegen FC Utrecht van een maand geleden opnieuw verloor in de ArenA: 0-1.

Wesley Verhoek was de man die Ajax een bijzonder slechte week bezorgde. Op aangeven van Ricky van den Bergh schoot hij - in buitenspelpositie - fraai raak.

Daarmee sluit Ajax een belabberde week af. Eerder werd de cruciale Champions League-wedstrijd in en tegen Auxerre verloren (2-1) en nu gingen de Amsterdammers opnieuw de boot in. Ajax' paradepaartjes Mounir El Hamdaoui en Luis Suarez slaagden er niet in om de Haagse verdediging te ontregelen, terwijl het middenveld - ook zonder de gepasseerde Eyong Enoh - amper grip kreeg op ADO.

Maar het was niet alleen de zwakte van Ajax dat zorgde voor een teleurstellende wedstrijd. ADO speelde fris en durfde ook in de Arena aan te vallen, zoals het de laatste weken altijd doet. Jens Toornstra, Wesley Verhoek, de lepe Ricky van den Bergh: stuk voor stuk waren ze beter dan hun directe tegenstander. De Haagse bluf betaalde zich uit in een 0-1 overwinning die niet eens onterecht was.
Categorie:
Tag(s):