zondag, 3. oktober 2010 - 12:30

Snel inzetbare EU Battlegroup traint voor inzet

Oirschot

Duitse, Finse, Oostenrijkse en Nederlandse eenheden van de EU Battlegroup oefenen van 1 oktober tot en met 8 oktober samen in Nederland en België. De multinationale oefening European Rhino 1 is een belangrijke voorbereiding voor de eenheden die per 1 januari 2011 samen klaar staan voor een inzet in Europees verband.

Aan European Rhino 1 nemen ruim zestienhonderd militairen deel uit Duitsland, Finland, Oostenrijk en Nederland. De aankomende EU Battlegroup wordt geleid door de Nederlandse brigadegeneraal Michiel van der Laan van 13 Gemechaniseerde Brigade uit Oirschot. Daarnaast levert de Koninklijke Landmacht een licht infanteriebataljon van 11 Luchtmobiele Brigade, enkele specialistische eenheden en het hoofdbestanddeel van de multinationale Battlegroup staf. Finland staat garant voor een Special Operations Task Group terwijl Oostenrijk een gemotoriseerde infanteriecompagnie en stafcapaciteit levert. De Duitse inbreng bestaat uit personeel ten behoeve van het hoofdkwartier, de medische eenheden, een verkennerspeloton en een geniepeloton.

De oefening speelt zich voornamelijk af op militaire en oefenterreinen van de Belgische en Nederlandse krijgsmacht in de driehoek Oirschot, Brasschaat en Maasmechelen. Binnen het genoemde gebied vinden echter ook verplaatsingen over de openbare weg plaats.
Provincie:
Tag(s):