donderdag, 18. november 2010 - 21:29

Snelle aanpak drugshandel verzetsbuurt Hoogeveen

Hoogeveen

Tijdens een politieactie met als doel een snelle aanpak van de handel in drugs, nam de politie woensdagmiddag in een woning aan de Albert Rozemanstraat Hoogeveen bijna 36 gram harddrugs in beslag en werd een inwoner van Assen aangehouden met 33 bolletjes harddrugs.

Bij de wijkagent en de inlichtingendienst van de politie (CIE) kwam recent informatie binnen over mogelijke drugshandel in de Verzetsbuurt in Hoogeveen, o.a. vanuit een woning in de Albert Rozemanstraat. Door verder onderzoek van de wijkagent werd dit beeld bevestigd en kwam ook de bewuste woning in beeld. Dit resulteerde woensdagmiddag in twee afzonderlijke acties.

Eén daarvan was gericht op het onderscheppen van een man die vanuit Assen naar de wijk ging en waarbij de politie vermoedde dat hij daar bij meerdere personen drugs ging afleveren. Deze 42-jarige man werd aangehouden op de Jan Dekkerstraat met in zijn bezit 33 bolletjes heroïne en cocaïne. Hij ontkende in drugs te handelen.

De andere actie was gericht op de bewuste woning. Daar deed de politie een inval waarbij o.a. een drugshond is ingezet. In de kelder werden drugs (23 gram heroïne en ruim 12 gram cocaïne) gevonden. De politie nam deze drugs in beslag evenals twee weegschaaltje die gebruikt kunnen worden voor het afwegen van de drugs. De 30-jarige bewoner was niet thuis. Deze man meldde zich donderdagmorgen op het politiebureau. Hij gaf toe dat de gevonden drugs van hem zijn maar ontkende de handel in drugs. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):