dinsdag, 23. november 2010 - 8:58

SP organiseert busvervoer naar actiedag 'Armoede werkt niet'

Groningen

De Groningse SP organiseert gratis busvervoer naar de manifestatie die op zaterdag 27 november wordt georganiseerd in de Brabanthallen in Den Bosch om te protesteren tegen de kabinetsplannen voor mensen met een arbeidsbeperking.

In het regeerakkoord hebben VVD, PVV en CDA vastgelegd dat het aantal plaatsen in de sociale werkvoorziening vóór 2015 met 30.000 wordt teruggebracht, dat Wajong-uitkeringen omlaag gaan en vanaf 2012 alleen nog gegeven worden aan mensen die volledig en permanent arbeidsongeschikt zijn, en dat er fors gesneden wordt in de bijstand. Ook wordt er zwaar bezuinigd op het geld dat gemeenten krijgen om mensen aan werk te helpen.

Volgens SP-raadslid Jimmy Dijk betekenen de kabinetsplannen dat de mensen met een arbeidsbeperking de rekening van de crisis gepresenteerd krijgen: 'Het kabinet gaat ervan uit dat bedrijven die mensen wel aan een baan zullen helpen omdat voor hen het minimumloon afgeschaft wordt. Daar zal niets van terecht komen zolang bedrijven daartoe niet verplicht worden, en al helemaal niet als gemeenten geen geld krijgen om de mensen te begeleiden. De kabinetsplannen leiden tot armoede en noodgedwongen thuiszitten.'

Mensen die mee willen kunnen zich opgeven bij Pim Siegers, (06-)38963417.
Provincie:
Tag(s):