dinsdag, 6. april 2010 - 12:43 Update: 08-07-2014 1:05

Sparta en De Mos hebben dubbelrol voor ogen

Rotterdam

(Elf Voetbal) Als de samenwerking tussen Aad de Mos en Sparta Rotterdam de rest van het seizoen naar tevredenheid verloopt, dan gaan beide partijen waarschijnlijk ook volgend seizoen met elkaar verder.

Voor de 63-jarige De Mos ligt dan een dubbelfunctie als trainer en technisch manager in het verschiet.

"Tijdens de onderhandelingen hebben we voor tachtig procent over de lange termijn gesproken", zei De Mos maandagmiddag in Oisterwijk, waar hij met zijn nieuwe club een trainingskamp heeft belegd. "Het neerzetten van een elftal is een van mijn sterke punten. Ook ben ik geïnteresseerd in jeugdvoetbal en daarom ben ik de afgelopen jaren veel op Nieuw Terbregge (jeugdcomplex, red.) geweest. Als Sparta me de tijd geeft om iets op te bouwen, dan kan het een mooie, langdurige periode worden."

"Wij zien zo'n dubbelrol wel zitten, anders waren we niet met Aad in zee gegaan", reageerde algemeen directeur Peter Bonthuis. "We zijn op zoek naar consistentie. Aad heeft de kennis en het netwerk om een goede technisch manager te zijn voor Sparta."

De nieuwe opzet van de Kasteelclub verklaart ook meteen het vertrek van technisch manager Richard Grootscholten. Hij werd door de club op non-actief gesteld en het is niet waarschijnlijk dat hij terugkeert. Grootscholten was volgens De Mos de reden dat hij niet afgelopen zomer al trainer werd van Sparta. "Toen was ik al akkoord met alle mensen met wie ik nu ook op een lijn zit. Maar met Grootscholten klikte het gewoon niet. We hadden een te verschillende visie. Het zou vroeg of laat gaan botsen en dus vond ik dat ik het niet moest doen."

Voor volgend seizoen staat er nog niets zwart op wit - De Mos tekende slecht tot het einde van het seizoen - maar volgens De Mos is dat geen probleem. "Als de samenwerking de komende maand van beide kanten bevalt, gaan we graag met elkaar door. Ik ken diverse mensen uit de raad van commissarissen al heel lang en ook persoonlijk, dus er is sprake van onderling vertrouwen."
Categorie:
Tag(s):