donderdag, 8. april 2010 - 8:38 Update: 08-07-2014 1:04

Spelers MVV staken, voortbestaan club in groot gevaar

Maastricht

(Elfvoetbal) De zoveelste club in de Jupiler League is in enorme problemen gekomen. Nu hangt het voortbestaan van MVV aan een zijden draad. Als niet op zeer korte termijn een reddende partij opstaat, dreigt surceance van betaling.

De spelers, die al twee maanden geen salaris hebben gekregen, weigerden woensdag om te gaan trainen. Op deze wijze toonden zij hun onvrede met het bestuur. Alles wijst erop dat de top van de Maastrichtse club, die achtervolgd wordt door grote schulden, de wanhoop nabij is. Dat melden de GPD-bladen.

MVV heeft acuut een bedrag van naar verluidt vijf ton nodig om het seizoen af te kunnen maken. Volgens ingewijden is twee miljoen euro nodig om de club volledig te saneren.

Afgelopen maand spande de VVCS reeds een zaak aan bij de KNVB, om de achterstallige salarissen aan de kaak te stellen. De voetbalbond strafte de club al met een winstpunt in mindering. Dat zouden er nu nog wel meer kunnen worden. Als de club nog het einde van het seizoen haalt tenminste. Vrijdag speelt MVV in eigen huis tegen RBC Roosendaal.
Categorie:
Tag(s):