maandag, 13. december 2010 - 11:01

Spoorboekloos reizen Noord-Nederland stap dichterbij

Vanaf maandag 13 december rijden er drie treinen per uur tussen Sneek en Leeuwarden. Hiermee is het sporrboekboekloos reizen in Noord-Nederland weer een stapje dichterbij. Om dat te vieren deelt de provincie samen met Arriva 2500 gratis ‘reiskaarten’ uit in Sneek en Leeuwarden. De reizigers die de trein van 8.15 uur uit Sneek namen werden verrast door een ontbijtpakketje en live muziek.

“ Deze derde trein is weer een verbetering van het openbaar vervoer in Fryslân. Maar we willen meer. We kijken nu naar de mogelijkheden van een vierde trein. Op het traject Leeuwarden - Groningen werken we ook aan vier treinen per uur. Als sluitstuk willen we straks gewoon spoorboekloos reizen in heel Noord-Nederland. Dus ook vier treinen tussen Leeuwarden – Zwolle.”; zo zegt gedeputeerde Piet Adema.

Door de goede samenwerking tussen ProRail, gemeente Sneek, Arriva en de provincie Fryslân is de derde trein gerealiseerd. ProRail heeft een extra inhaalspoor aangelegd. De provincie heeft hier € 3 miljoen in geïnvesteerd. Ook is er een onbeveiligde overweg bij De Flearen afgesloten. Hiervoor in de plaats is een ontsluitingsweg naar Boazum aangelegd, waar ProRail en provincie beide € 250.000, - aan bijdragen
Provincie:
Tag(s):