woensdag, 28. juli 2010 - 11:39

Spoorwegpolitie houdt winkeldief op heterdaad aan

Amsterdam

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdag op het centraal station van Amsterdam een 24-jarige man uit Schiedam aangehouden met voor ongeveer 4500 euro gestolen kleding in zijn bezit.

Een agent van de Spoorwegpolitie in burger, zag in de kluizenruimte van het station hoe een man kleding uit een tas haalde en in een kluis stopte. De agent kreeg het vermoeden dat de tas een zogenaamde geprepareerde tas was die gebruikt wordt bij winkeldiefstallen.

Nadat de man weer was vertrokken werd de kluis in de gaten gehouden. Toen de Schiedammer enige tijd later weer met een volle tas kleding aankwam is hij aangehouden. De kledingstukken waren nog voorzien van de aankooplabels van een winkel in Amsterdam. In totaal had de man voor ongeveer 4500 euro kleding in de kluis.

De winkel heeft aangifte van diefstal van de goederen gedaan. De verdachte zit nog vast en wordt donderdag voor de rechter-commissaris geleid. De Spoorwegpolitie heeft de zaak voor verdere afhandeling van overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland.
Provincie:
Tag(s):