zondag, 14. februari 2010 - 16:21 Update: 08-07-2014 1:05

Spreekkoren ontsieren felle strijd tussen Utrecht en Feyenoord

Utrecht

(Elfvoetbal) FC Utrecht en Feyenoord hebben voor de tweede keer dit seizoen een confrontatie afgesloten met een 0-0 gelijkspel. Wie hoopte op een spektakelstuk, kwam vooral in de tweede helft bedrogen uit. Flinke smet op het duel waren de spreekkoren aan de zijde van de thuissupporters, waardoor Tom van Sichem zich genoodzaakt voelde gedurende een kwartier te staken.

De thuisploeg begon sterk aan het duel, met in het achterhoofd de geruststellende gedachte dat geen van de thuisduels tegen de topploegen verloren was gegaan. Het was echter Feyenoord dat de grootste kans kreeg. Een vrije trap van de Rotterdammers bleef vlak voor de lijn in de doelmond hangen, maar Michel Vorm bleek heer en meester in zijn territorium. De Domstedelingen kregen zelf ook wat mogelijkheden. Dries Mertens was dichtbij de openingstreffer, maar zijn verrassende volley kon katachtig worden gekeerd door Rob van Dijk.

Het enthousiaste spel van de thuisploeg brak hen in de tweede helft enigszins op. Nana Asare zorgde nog wel voor dreiging op de rechterflank, maar sluitpost Van Dijk kreeg nauwelijks nog iets te doen. Feyenoord kon makkelijker controleren en kwam er soms gevaarlijk uit. Het was opnieuw aan doelman Vorm te danken dat de brilstand op de scoreborden bleef. De goalie dook na een inzet op de bal, vlak voordat Jon Dahl Tomasson kon binnenwerken.

In de slotfase bleek de situatie voor arbiter Van Sichem onhoudbaar vanwege aanhoudende spreekkoren van de FC Utrecht-fans. Het publiek was het niet eens met enkele dubieuze beslissingen van de leidsman. Een handsbal in de eerste helft, gevolgd door een flinke duw na de rust van André Bahia in het strafschopgebied bleven onbestraft. Na een afkoelperiode van ruim tien minuten leken beide ploegen tevreden te zijn met de puntendeling en waren er weinig momenten meer voor het doel waar de supporters warm van werden.
Categorie:
Tag(s):