woensdag, 20. oktober 2010 - 10:29

Stadionverbod ADO-supporters blijft in stand

Utrecht

Het stadionverbod dat drie supporters van ADO Den Haag opgelegd hebben gekregen van de KNVB blijft in stand. Dat heeft de rechter in Utrecht woensdag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door de supporters.

De drie supporters waren op 6 februari dit jaar naar de uitwedstrijd tegen PSV in Eindhoven geweest. Na afloop van de wedstrijd raakten zij betrokken bij ongeregeldheden in een café, die vervolgens op straat doorgingen. Daarbij raakte het drietal gewond. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld en later door de rechter-commissaris weer vrijgelaten.

Het Openbaar Ministerie meldde vervolgens bij de KNVB dat de supporters betrokken waren bij openlijke geweldpleging, waarna de bond - conform de standaardvoorwaarden - aan het drietal een stadionverbod voor drie jaar oplegde. De supporters stelden zich op het standpunt dat het stadionverbod onterecht is opgelegd, omdat zij niet zelf het geweld hebben gepleegd, maar slachtoffer zijn geworden van het geweld van anderen.

De rechter oordeelde echter dat uit de processen-verbaal van de politie voldoende blijkt dat eisers zelf openlijk geweld tegen anderen hebben gebruikt. Hun vordering om het stadionverbod ongedaan te maken werd daarom afgewezen.
Provincie:
Tag(s):