dinsdag, 5. oktober 2010 - 22:23

Start aanvraag gedenkbomen voor gedenkbos in Hoek

Terneuzen

Een boom planten als gedenkplaats voor een overleden dierbare. Dat kan vanaf nu in het gedenkbos in Hoek, gelegen tussen het Torenbos en de Kreek.

Door het planten van een gedenkboom creëren nabestaanden hun eigen persoonlijke gedenkplaats op een andere plaats dan de begraafplaats.

Het gedenkbos krijgt een oppervlakte van 6.400 m2, geschikt voor het planten van ongeveer 100 gedenkbomen. Het is een openbaar bos, dus voor iedereen toegankelijk.

In het gedenkbos kunnen zowel fruitbomen als duurzame boomsoorten worden geplant. De bomen in de eerste fase, de eerste 32 bomen, zijn hoogstamfruitbomen, onder andere appelbomen, perenbomen, kersenbomen en pruimenbomen. De aanvrager mag zelf kiezen. Ook kan de voorkeur voor de plantplaats worden aangegeven. Om de kwaliteit van de gedenkbomen te garanderen, worden de bomen enkel van september tot en met maart geplant.

Het aanplanten van de boom wordt door een medewerker van de gemeente gedaan. Indien gewenst kan dit tijdens een ceremonie. Bij het planten van de boom is het mogelijk om de as van de overledene in het plantgat uit te strooien of bij te zetten.

Om de gedenkboom een persoonlijk tintje te geven, kan er een gedenkbordje bij de boom worden geplaatst. Om de uniformiteit in het gedenkbos te behouden, verstrekt de gemeente Terneuzen de gedenkbordjes. De tekst op het bordje is uiteraard zelf te bepalen. Vanwege het natuurlijke karakter van de omgeving zijn uitingsvormen als bloemen, kaarsen, knuffeldieren et cetera niet toegestaan.

De kosten voor een gedenkboom bedragen € 500,00. Dit is voor de aanschaf van de boom, het planten, het onderhoud gedurende 10 jaar (begeleidingssnoei en water geven) en het gedenkbordje.

Meer informatie over het gedenkbos en een aanvraagformulier voor een gedenkboom is te vinden in de Digitale Balie op www.terneuzen.nl of telefonisch opvraagbaar bij de gemeente Terneuzen, tel. 14 0115.
Provincie:
Tag(s):