maandag, 9. augustus 2010 - 11:36

Steekpartij in tram, politie zoekt daders

Amsterdam

In tram 3 is zondagnacht 1 augustus, kort na middernacht, een 26-jarige man uit Amsterdam meerdere malen gestoken.

Het slachtoffer sprak twee medepassagiers aan, omdat zij op de vloer van de tram spuugden. De twee mannen reageerden echter agressief en riepen hun vrienden erbij, die verderop in de tram stonden. Het slachtoffer werd door hen aangevallen en zwaar mishandeld. Toen de tram stopte bij een halte zette het geweld zich buiten de tram voort. De groep bestond uit 7 of 8 personen, waaronder 2 vrouwen en een man met hond.

Een direct gestarte zoekactie naar de daders leverde een verdachte op die kort na het incident kon worden aangehouden. De politie is echter nog op zoek naar de andere personen uit de groep en roept daarbij nu de hulp in van het publiek. Op camerabeelden is de groep goed te zien. Deze worden vanavond getoond in een politie-opsporingsbericht na het AT5 Nieuws.

Ondanks dat de 15-jarige verdachte inmiddels is heengezonden, blijft hij verdacht van deze zware mishandeling. Het slachtoffer is, na enkele dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen, thuis aan het herstellen van zijn verwondingen. De recherche neemt dit ernstige misdrijf hoog op en roept mensen met meer informatie op zich te melden via telefoonnummer: 020-559 2500.
Provincie:
Tag(s):