zondag, 14. maart 2010 - 21:31

Stellage in sporthal valt op 4-jarig meisje en 24-jarige vrouw

Leeuwarden

De politie heeft zondagmiddag een onderzoek ingesteld naar een ongeval in een sporthal aan het Kalverdijkje. Een stellage met lampen ten behoeve van de voorbereiding op een gymnastiekuitvoering viel om.

Daarbij kwamen een 4-jarig meisje en een 24-jarige vrouw, beide uit Leeuwarden, onder de stellage terecht. De traumahelikopter kwam ter plaatse. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Ook een derde persoon raakte gewond maar kon na ziekenhuisbehandeling weer naar huis. Op dat moment waren er in de hal ruim 100 personen waaronder veelal kinderen en hun ouders.

De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval en de sporthal afgezet. Daarbij vond technische onderzoek plaats en zijn getuigenverklaringen opgenomen. De Arbeidsinspectie is ook ingeschakeld. Momenteel loopt het onderzoek nog.

Voor de aanwezigen is Slachtofferhulp ingeschakeld. Het bestuur van de Gymnastiekvereniging Leeuwarden heeft besloten komende week een informatieavond te houden.
Provincie:
Tag(s):