dinsdag, 2. november 2010 - 20:03

Stemmen bij de brandweer, meer kans op nieuwe vrijwilligers!

Uithoorn

De vrijwillige brandweer kampt al jaren met een leegloop van hun vrijwillig personeelsbestand. Een oplossing om het gat te dichten lijkt vooralsnog een droom van elke postcommandant.

Door de jaren heen zijn al vele miljoenen gespendeerd aan reclames of open dagen om zo zieltjes te winnen. Toch lijken al deze goed bedoelde geldverslindende middelen nauwelijks te werken. Dat komt omdat vaak alleen direct geïnteresseerden of familieleden een open dag van de brandweer bezoeken, maar niet de mensen die je eigenlijk ook zou willen bereiken.

Blikop112 is wereldwijd op zoek gegaan naar het idee om mogelijk wel aan nieuwe mensen te komen, die normaal in een driedelig pak de kazerne blind voorbijgaan.

Elke twee jaar wordt in Nederland wel een verkiezing gehouden. Normaal gaan kiezers hun stem uitbrengen bij een gemeentehuis, school of kerken en moskeeën.

In Amerika wordt ook de brandweerkazerne ingezet als stemlokaal. Blikop112 denkt dat Nederland moet volgen en vaker brandweerkazernes moet openstellen als officieel stemlokaal.

Alleen dan is de kans groter dat mensen, die normaal nooit een brandweerkazerne bezoeken, geïnteresseerd kunnen raken. Daarnaast kan je brandweerpersoneel inzetten om burgers te begeleiden en warm te maken voor het vak.

Op 24 november dit jaar vinden in zeventien gemeenten verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Mocht de brandweer willen blijven uitrukken met zes man op een auto, dan is dit wellicht nog een idee om gestalte te geven.
Provincie:
Tag(s):