zondag, 6. juni 2010 - 20:51

Stéphanie Brugman vierde in Grote Prijs

Wierden

Stephanie Brugman was zaterdag de beste Nederlandse deelnemer tijdens de strijd om de Grote Prijs van het Dutch Youngster Festival in Wierden. De donderdag 21 jaar geworden Hengelose reed met Qwinto naar de vierde plaats in de barrage.

Op het parcours van 1,45 meter bleef Brugman met een tijd van 42,72 seconde net als de andere vier starters in de extra rondgang foutloos. De zege ging naar de Noorse Iselin Gjendemsjö en Rusedski II, die 40,14 nodig hadden.

Op het selectieve parcours van Marinus Vos reed Tom Martens met Vanity R naar een zesde plaats. Nuri Dijks werd met Tobias achtste en Dominique Roelofsen met S Umonia I dertiende. Het trio hield de schade beperkt tot één springfout.

Stéphanie Brugman was in de ochtenduren met Witness van 't Paradijs als beste Nederlandse ook al vierde geworden in de Small Tour, waarin op een parcours direct op tijd zeventien combinaties zonder fouten bleven. Dominique Roelofsen werd met Kompromis zevende, Nuri Dijks met Power dertiende, Kimber Sollewijn Gelpke met Parodie veertiende en Melving Greveling met Monaco zestiende. De Amerikaanse Jennifer Waxman won met Shakira.

Junioren
Jesper Romp met Van Schijndels's Kris zorgden voor een puik optreden in de Grote Prijs voor de junioren. Slechts 0,42 seconde scheidde de combinatie na de barrage van de winst in de hoofdrubriek. De Duitse Kendra Claricia Brinkop won met Konto. Direct achter Romp verzekerde Demi Dijks zich van de derde plek met I Belong to You. Met één springfout legden Dennis van den Brink met Royal Dream en Sjaak Sleiderink met BMC Laksha de Breve beslag op de plaatsen zeven en acht. Ook Stefanie van den Brink met Verdi (dertiende) en Merle Tasche met La Toya 44 (negentiende) klasseerden zich met één balk bij de beste twintig.

Sarah Koppelman deed het prima in de Small Tour voor junioren op het parcours over 1,30 meter. De Haaksbergse werd met Wisteria zesde in 56,53 seconde en was daarmee de beste en enige foutloze Nederlandse ruiter in deze rubriek. Negen combinaties bleven foutloos. Ook hier ging de triomf naar de Duitse Brinkop in 50,99 seconde. Met vier strafpunten werd Don Willemsen tiende met Upstairs, Merle Tasche elfde met Cirena II Z, Nick van Grunsven veertiende met Voila’d Kri Kri en Bart Haselbekke vijftiende met Vinney Boy.

Pony’s
Jasmijn Ruiter sloot een voortreffelijk Dutch Youngster festival af met een vijfde plaats in de Grote Prijs bij de ponyruiters. De Wierdense haalde voor eigen publiek met acht concurrenten de barrage, maar maakte daarin een springfout met haar pony U2. De overwinning ging naar de Belg Jonas Vervoort. Het onderdeurtje stuurde zijn Escada, die ook nog een Twents verleden heeft, met een supersnelle rit foutloos rond in 37,20 seconde.

Voor Jasmijn Ruiter was hindernis 3A in de beslissende omloop de scherprechter. “Mijn pony draaide daar heel snel naar binnen, waardoor ik een beugel kwijtraakte. Was dat niet gebeurd, dan had ik misschien best nog een kans gehad.”
Provincie:
Tag(s):