vrijdag, 26. november 2010 - 22:39 Update: 08-07-2014 1:01

Sterk FC Zwolle neemt in topper afstand van Volendam

Zwolle

(Elfvoetbal) FC Zwolle heeft in de topper in de Jupiler League tegen FC Volendam goede zaken gedaan. De ploeg van trainer Art Langener verstevigde de koppositie met een 4-1 overwinning op de nummer twee.

Het waren de bezoekers die in de mist van Zwolle het eerste speldenprikje uitdeelden. Na vijf minuten was de Hongaar László Zsidai echter nog niet helemaal bij de les. Niet veel later liet ook Zwolle van zich spreken met een afstandsschot van Joey van den Berg. Het echte vuurwerk bleef echter uit in de openingsfase.

Na een half uur zette de ploeg van Langener even aan. Waar Volendam-doelman Robbin Ruiter naar een voetballende oplossing zocht, wist Arne Slot de bal te onderscheppen. De middenvelder legde af op Van den Berg, die Ruiter op de proef stelde. De doelman kon in eerste instantie nog redding brengen, maar Sjoerd Ars was er snel bij om zijn achttiende seizoenstreffer binnen te schieten: 1-0.

Zwolle zette door en kwam vijf minuten later zelfs op 2-0. Een voorzet van Van den Berg werd door alles en iedereen gemist, waarna Danny Schreurs alle tijd en ruimte kreeg om de bal achter Ruiter te werken: 2-0. Even later kreeg Eric Botteghin zelfs de kans op 3-0, maar ditmaal redde Ruiter goed. In de slotseconde van de eerste helft kreeg Volendam via Zsidai nog de mogelijkheid terug te komen in de wedstrijd, maar Boer voorkwam de aansluitingstreffer.

Na rust deed Volendam er alles aan om iets te forceren. Via Jack Tuyp en Roy Bakkenes kreeg de uitploeg wat mogelijkheden, maar Boer lag tot twee keer toe in de weg. Tien minuten na de pauze viel de aansluitingstreffer alsnog. Na een goede pass van Tuyp schoof invaller Melvin Platje de bal behendig in de verre hoek: 2-1.

Echt spannend werd het niet. Na 62 minuten bracht Schreurs de marge weer op twee. Na een goede actie van invaller Yanic Wildschut werd de aanvaller in buitenspelpositie aangespeeld, maar mocht hij door van arbiter Richard Liesveld. Schreurs profiteerde dankbaar en schoot in tweede instantie raak achter Ruiter: 3-1. Drie minuten later zorgde Schreurs met zijn derde treffer van de avond, op aangeven van Arne Slot, voor 4-1.

Volendam had vervolgens weinig meer in te brengen. Daarmee gaat Zwolle fier aan kop na vijftien wedstrijden. De ploeg van Langener heeft inmiddels een voorsprong van zes punten op de Volendammers.