zondag, 26. december 2010 - 14:44 Update: 08-07-2014 1:01

Stewart dik tevreden over eerste seizoenshelft AZ

Alkmaar

(Elfvoetbal) Hij werd belast met de zware taak om de succesvolle technisch directeur Marcel Brands op te volgen bij AZ, maar Ernest Stewart houdt zich prima staande bij de voormalig landskampioen.

Ondanks een leegloop (sterspelers El-Hamdaoui en Dembélé vertrokken) en een matige seizoensstart ligt AZ op koers.

"We hebben het vertrek van Dembele en El Hamdaoui goed kunnen opvangen", zegt de directeur voetbalzaken tegen het ANP. "We hadden dit zelf wel verwacht. We wisten dat er veel potentie in de groep zat. Jonge spelers als Kolbeinn Sigthorsson en Johann Berg Gudmundsson hadden we erachter zitten. Die komen nu bovendrijven. Dat maakte de keuze makkelijker om de toppers te laten gaan."

"De trainer maakt de spelers echt beter, dat is goed om te zien", zegt de Amerikaan. "We hebben wel ups and downs, maar het is ook een jonge ploeg. Ze hebben veel progressie geboekt, maar het blijft lastig om het hele jaar constant te spelen. Er staat hier bij AZ in ieder geval een ontzettend goede organisatie. De mensen zijn erg betrokken bij de club en werken professioneel met elkaar samen. Ik leer hier elke dag. We willen Europees voetbal halen en ik geloof er absoluut in dat het gaat lukken."
Categorie:
Tag(s):