dinsdag, 6. juli 2010 - 12:46

Stookverbod in natuurgebieden van Zeist en omgeving

Zeist

In de natuurgebieden van de gemeente Zeist en omgeving geldt vanaf dinsdag 29 juni een stookverbod. Dit betekent dat in deze gebieden open vuur verboden is.

Ieder jaar vinden diverse natuurbranden plaats. Onlangs is bij een natuurbrand op de Stabrechtse Heide 150 tot 200 hectare aan natuurgebied verloren gegaan. Dit toont aan dat voorzorgsmaatregelen om natuurbranden te voorkomen noodzakelijk zijn.

De natuurgebieden zijn momenteel erg droog. Hierdoor is er een grote(re) kans op een natuurbrand. Het maken van een kampvuur of het gebruiken van een barbecue of vuurkorf in natuurgebieden is door het stookverbod voorlopig niet toegestaan. Ook niet als daarvoor een ontheffing is verleend. Het stookverbod geldt voor onbepaalde tijd.

Omdat een natuurbrand zich door de droogte snel kan uitbreiden wordt er ook gepatrouilleerd met een vliegtuig. Vanuit het vliegtuig wordt in de gaten gehouden of er toch natuurbranden ontstaan.

Het stookverbod is gebaseerd op de weersverwachtingen en de droogte-index. Deze index geeft de droogtegraad van natuurgebieden aan.
Provincie:
Tag(s):